Perial koopt het Stationspostgebouw in Hollands Spoor Kwartier in Den Haag

LIFE heeft het Stationspostgebouw in het HS Kwartier in Den Haag verkocht aan Perial Asset Management. Het imposante monumentale gebouw wordt op dit moment ingrijpend verbouwd en biedt vanaf medio 2021 langjarig kantoorruimte aan huurders PostNL en Fosbury&Sons. Serge Hannecart, CEO van LIFEWORLD.BE, geeft aan dat met de aankoop door internationaal belegger Perial, definitief is bevestigd dat het HS Kwartier een iconisch gebied in de Randstad is.

 

Hoogstedelijk werken direct naast station Hollands Spoor

Het Stationspostgebouw is ontworpen in 1939 door rijksbouwmeester G.C. Bremer en wordt onder architectuur van KCAP Architects & Planners getransformeerd tot een levendige stad binnen de stad met een omvang van circa 25.000 m2 vvo. Een plek waar mensen verblijven, elkaar ontmoeten en vooral inspireren. Naast het PostNL hoofdkantoor vormt het coworking concept een belangrijke schakel voor verbinding en ontmoeting met kantoorruimte op maat inclusief vergader- en flexwerkplekken.

Over de verkoper

De ontwikkelaar en verkoper van het Stationspostgebouw is LIFE.NL (een initiatief van de Belgische partners LIFE en Gijbels Group). Voor het Stationspostgebouw treedt het Haagse SENS real estate op als gedelegeerd ontwikkelaar.

Over de koper

De belegger en koper van het Stationspostgebouw is het Franse PF02 fonds gemanaged door Perial Asset Management.

Betrokken partijen

Verkoper is in de transactie bijgestaan door Fakton Capital, SENS real estate en Van Doorne. Koper is bijgestaan door Corestate en JLL met juridische ondersteuning door Nauta Dutilh/Greenberg Traurig en technische ondersteuning door CVO.

De transformatie wordt uitgevoerd door bouwcombinatie JP Van Eesteren – BESIX.

 Meer weten over de ontwikkeling van het Stationspostgebouw? Klik hier

 

About the author