SENS strijdt om StiB Award 2017

museumkwartier

De jury van de Steden in Beweging, StiB Award 2017 heeft vier projecten genomineerd voor deze prestigieuze onderscheiding. Het gaat om Nowadays in Amsterdam (Bouwinvest), Parkeergarage Museumkwartier in Den Haag (Sens Real Estate), Gasthuyspoort in Breda (Maas-Jacobs Vastgoed) en Strijp R in Eindhoven (Amvest).

De award is een prijs voor de meest succesvolle gebiedsversterking. Die bijdraagt aan het intensiveren van de vitaliteit en dynamiek van stad of dorp. De verkiezing is een initiatief van Syntrus Achmea Real Estate & Finance en het vakblad Vastgoedmarkt.


Provada 2017
De jury is op maandag 1 mei 2017 bij alle projecten ontvangen en rondgeleid om zich een oordeel van de kwaliteit van de projecten te vormen. In het bijzonder de impuls die het project voor de omgeving betekent. Tijdens Provada 2017 worden vastgoedprofessionals opgeroepen een stem op één van de vier projecten uit te brengen in de stand van Syntrus Achmea Real Estate & Finance (hal 12, stand 22) of Vastgoedmarkt (hal 11, stand 11).

De weging van de oordelen van de jury en het publiek (in een verhouding 3:1) bepaalt de uiteindelijke winnaar. De winnaar wordt op donderdag 1 juni 2017 om 12.00 uur bekendgemaakt in de Syntrus Achmea-stand. Stemmen kan tot woensdag 31 mei einde beurs.

De jury wordt dit jaar gevormd door de Utrechtse socioloog, senator en voormalig directeur van het Sociaal en Cultureel Planbureau Paul Schnabel, ex-directeur Pieter Affourtit van WPM Groep (in 2016 opgegaan in Colliers International), urban innovator Peter Savelberg, director Research & Strategie Boris van der Gijp van Syntrus Achmea en Vastgoedmarkt-hoofdredacteur Johannes van Bentum.

Winnaar 2015
De prijs ging in 2015 naar het project De Hallen in Amsterdam, een jaar eerder werd de gebiedsontwikkeling Rotterdam Central District uitverkoren. In 2013 werd de prijs voor het eerst uitgereikt aan het project Inverdan in Zaanstad.

De StiB Award startte in 2013 als initiatief van vastgoedmanager WPM Groep ter gelegenheid van het 25-jarig bestaan van deze onderneming. Vastgoedmarkt was vanaf het begin als mediapartner bij de prijs betrokken. Na de fusie van WPM Groep en Colliers heeft Syntrus Achmea Real Estate & Finance zich over de prijs ontfermd.

In vier volgende Vastgoedmarkt-nieuwsbrieven worden de genomineerde projecten nader aan de lezers voorgesteld.

BRON

About the author