Bouw Legoland Discovery Centre van start

Legoland Discovery Scheveningen Boulevard

Maandag 5 maart 2018 is de officiële start van de bouw van het Legoland Discovery Centre (LDC) en horeca ruimten aan de Middenboulvard van Scheveningen verricht. Wethouder Boudewijn Revis (Binnenstad, Stadsontwikkeling Kerngebieden en Buitenruimte) en wethouder Karsten Klein (Stedelijke Economie, Zorg en Havens) hebben de officiële starthandeling verricht. Samen met belanghebbenden en stakeholders uit de directe omgeving is tijdens de handeling de impressie van het nieuwe gebouw onthuld. Nadat het oude gebouw van Vitalizee de afgelopen weken is gesloopt, begint nu de realisatie van de nieuwbouw. Naar verwachting zal de nieuwe Scheveningse attractie in de tweede helft van 2019 geopend worden.

Wethouder Boudewijn Revis vindt het goed voor Scheveningen dat de bouw gaat beginnen. “Het Legoland Discovery Centre past uitstekend bij de ontwikkelingen die nu plaatsvinden op de Noordelijke Boulevard. Je ziet dat als je als gemeente goed investeert in de buitenruimte dat ook internationale bedrijven zoals Merlin het belang zien om mee te doen. Zo is Scheveningen niet alleen in het voorjaar en de zomer aantrekkelijk maar ook in de andere seizoenen. Daar kunnen de ondernemers volop van profiteren. Met deze indoorattractie en de straks vernieuwde Middenboulevard en de huidige ontwikkelingen op de Noordboulevard kan Scheveningen Bad weer dé badplaats van Noord West Europa worden.”

Ook wethouder Klein is zeer verheugd met de nieuwe attractie voor de badplaats: “Legoland betekent voor Den Haag en Scheveningen in het bijzonder een enorme economische impuls. Niet alleen het toerisme, maar ook de werkgelegenheid in Scheveningen. Bezoekers uit binnen- en buitenland zullen hun weg naar Scheveningen zeker weten te vinden. Ik ben er van overtuigd dat we veel kinderen, maar ook volwassenen met Legoland heel blij maken.”

Het gebouw zal bestaan uit drie verdiepingen. Het Legoland Discovery Centre komt in een ruimte van 3.000 m2 die wordt weggewerkt onder de boulevard. Op de begane grond en de eerste verdieping komen, behalve de entree en de winkel van het Legoland Discovery Centre, ook diverse bijpassende horecagelegenheden. Het initiatief van Merlin Entertainments, het moederbedrijf van o.a. Sealife en Madam Tussaud, past in de doelstelling van de gemeente Den Haag om Scheveningen Bad het hele jaar rond aantrekkelijk te maken. In de zomer van 2019 hoopt Merlin Entertainments in Scheveningen de deuren van de nieuwe attractie voor het publiek te openen. Met dit Legoland Discovery Centre verwelkomt Den Haag overigens pas het zesde Legoland Discovery Centre van Europa, na eerdere openingen in steden als Berlijn, Manchester en Istanboel. Sir Winston wordt eigenaar van het gebouw.

SENS real estate is initiatiefnemer en ontwikkelaar van het plan. Het oude gebouw van Vitalizee is een plek dat nog maar een beperkte bijdrage aan de kracht van de stad leverde, deze plek transformeert SENS samen met de gemeente en belanghebbenden tot een locatie waar mensen straks weer volop kunnen genieten en verblijven. De realisatie wordt ter hand genomen door Stebru Bouw uit Nieuwerkerk a/d IJssel. SENS deed al eerder ervaring op met ondergronds bouwen in een complexe binnenstedelijk omgeving met de parkeergarage op het Tournooiveld. Het is een ontwikkelaar die zoekt naar plekken die een betere toekomst verdienen en inspiratie haalt uit de stad. Zo ook bij de ontwikkeling van het Legoland Discovery Centre. Gerad Schoenaker is trots op dit nieuwe huzarenstukje: “Wij zijn als SENS real estate bijzonder verheugd dat wij deze nieuwe attractie voor Scheveningen en Den Haag mogen ontwikkelen en bouwen om zo een bijdrage te kunnen leveren aan het nieuwe Scheveningen. Nadat de gemeente Den Haag de Morales boulevard succesvol heeft aangepakt, kan deze ontwikkeling als katalysator fungeren voor de verdere herontwikkeling van de Middenboulevard”.

About the author