SENS real estate en De Gemeente Gouda tekenen Anterieure Overeenkomst de Blaauwe Haan

De Gemeente Gouda en SENS real estate BV real estate hebben op 8 november een Anterieure Overeenkomst getekend voor ontwikkeling de Blaauwe Haan gelegen tussen het historisch centrum en het NS station van Gouda.

Op het terrein aan de Kattensingel zullen 35 grondgebonden woningen en een appartementencomplex met 24 appartementen worden gerealiseerd. De naam van de ontwikkeling, De Blaauwe Haan, die ook zal terugkomen als straatnaam, is een verwijzing naar de lange historie van kaasnijverheid op deze plek. De 35 koopwoningen en 24 huurappartementen zullen een impuls geven aan de woningvoorraad in Gouda.

In nauwe samenwerking heeft SENS samen met Galis Architecten en Lindeloof Tuin- en landschapsarchitecten een bijzondere leefomgeving ontworpen. Een levendig binnenterrein met daaromheen eigentijdse parkwoningen opgenomen in het groen. Het terrein vormt een verbinding tussen het historisch centrum en het Van Bergen IJzendoorn park, waardoor het een unieke toevoeging wordt aan de stad. In het voorjaar van 2022 start Van Wijnen met de realisatie van het project.

About the author