Centrumstedelijk wonen en werken in de Haagse binnenstad

Een nieuw stuk stad bij Den Haag Hollands Spoor

The Globe is al jaren een begrip in het centrum van Den Haag. Gesitueerd aan de noordkant van de Laakhavenentree van Den Haag Hollands Spoor staat het gebouw bekend om zijn mix van winkels, leisure en kantoren.

Bij The Globe hoort ook een ontwikkelplot. Dit plot bevindt zich aan de westkant van de nieuwe entree van Den Haag Hollands Spoor aan de Laakhavenzijde. Zowel The Globe als het ontwikkelplot zijn recentelijk door L.I.F.E. aangekocht met als doel om dit stuk stad in samenwerking met SENS te herontwikkelen tot een hoogwaardig stukje centrum.

LocatieWaldorpstraat Den Haag
Omvangca. 150.000-200.000 m2
BeleggerL.I.F.E
Stedenbouwkundig ontwerpKCAP

MEER STAD

SENS real estate ontwikkelt samen met L.I.F.E. een nieuw stuk stad aan de zuidzijde van Den Haag Hollands Spoor. Naast de transformatie van het monumentale Stationspostgebouw, is SENS ook verantwoordelijk voor de herontwikkeling van The Globe en het ontwikkelplot. Het doel is om hier een hoogwaardig stuk stad te realiseren met 150.000-200.000 m2 aan programma. Het gebied krijgt een eigen identiteit en een grote mix aan functies. Het buitenlandschap wordt zo ontworpen dat het gebied gaat aanvoelen als één geheel.

MEER LEVEN

SENS en L.I.F.E. hebben de ambitie om van dit stukje Den Haag een bruisend stukje binnenstad te maken. Toekomstig programma voor het ontwikkelplot en The Globe zal bestaan uit een mix van wonen, werken, winkels, hotel, onderwijs en ontspanning. Veel aandacht gaat uit naar de beleving op straatniveau. In de ogen van L.I.F.E. en SENS is focus op de eerste 3 tot 6 verdiepingen erg belangrijk omdat de stad vanaf straatniveau beleefd wordt. Hier vind men een interactie tussen functies en hier vinden de meeste ontmoetingen plaats.