Hoogstedelijk wonen en werken in een uniek gebouw naast station Holland Spoor

Transformatie Stationspostgebouw

Het Stationspostgebouw is ontworpen in 1939 door rijksbouwmeester G.C. Bremer. Dit is het laatst uitgevoerde ontwerp van de rijksbouwmeester. Een belangrijke locatie in Den Haag naast station Holland Spoor waar verschillende wegen en mensenstromen elkaar kruisen. LIFE NV en SENS real estate hebben hun krachten gebundeld om dit Rijksmomument nieuw leven in te blazen.

LocatieWaldorpstraat, Rijswijkseweg Den Haag
Omvangca. 32.000 m2 kantoor
BeleggerL.I.F.E
ArchitectKCAP Architects & Planners
OpleverdatumMei 2021

MEER STAD

“Een levendige stad binnen een stad”, zo moet het voormalig Stationspostgebouw functioneren. Een plek waar verschillende mensen elkaar ontmoeten, verblijven maar vooral elkaar inspireren. Een transformatie naar kantoorfunctie, waarin het co-working concept de belangrijke schakel wordt. Het is een nieuwe werkplek die veel waarde hecht aan het menselijk welzijn op kantoor. Het moet een plek zijn waar mensen samenwerken en van elkaar leren. SENS real estate verzorgt de herontwikkeling in opdracht van L.I.F.E NV.

Foto: Stokvis (1963)
Foto: Peter Oosterhout

MEER LEVEN

Energiek, bruisend in een uniek stukje Den Haag – zo moet het leven in het Stationspostgebouw gaan functioneren. Een plek waar jonge stedelijke professionals elkaar opzoeken. De omgeving moet inspireren en aanzetten tot interactie, een plek waar nieuwe ideeën ontstaan. Om dit te bereiken wordt in het Stationspostgebouw ca. 32.000 m2 getransformeerd naar een kantoorfunctie met ruimte voor co- working.