Komst Legoland stap dichterbij met akkoord gemeenteraad

Kurhaus Scheveningen

Nadat VJ vorige week het nieuws meldde dat Legoland plannen heeft om naar Den Haag toe te komen, is er alweer een volgende stap genomen. Gisteravond heeft ook de Haagse gemeenteraad haar finale goedkeuring gegeven op de plannen. Gert Jan Smit van SENS real estate, de ontwikkelaar van dit project, tegen VJ: “Gisteravond was een belangrijk moment, we zijn nu een flink stap verder met de plannen. Het was een spannende raadsvergadering, maar het is duidelijk dat de gemeente en de stad positief tegenover de plannen staat. Dit zal Merlin, de exploitant achter Legoland Experience Center, ook vertrouwen geven en in april horen we van hen of ze definitief naar Den Haag gaan komen.”

3.000 m2 kelder
Het Legoland Discovery Centre komt op de plek van het Vitalizee, gelegen aan de boulevard van Scheveningen direct naast het Kurhaus. Om ruimte te maken wordt het huidige pand gesloopt. Op dezelfde plek verrijst een nieuw gebouw, met een kelder van ca. 3.000 m2, waarin het leisure-concept haar intrek zal nemen. Daarnaast neemt Legoland ca. 400 m2 af op de begane grond ten behoeve van de entree en een winkel. Het Engelse Merlin Entertainment zal verantwoordelijk zijn voor het Discovery Center. Zo kunnen kinderen hier zelf met Lego bouwen, maar ook films kijken, miniatuursteden bezoeken en komt er een Legodraaimolen.

Horeca
De rest van de meters, zo’n 2.300 m2 in totaal, verdeeld over de begane grond en de eerste verdieping, inclusief een dakterras zal worden ingevuld met hoogwaardige en eigentijdse horeca. Als er groen licht wordt gegeven, wordt er de zomer begonnen met bouwen. De doelstelling is om het project binnen 1,5 jaar te realiseren en dat begin 2019 de deuren open gaan.

BRON

About the author