‘Smart home’ maakt Hof van Holland aantrekkelijk voor breed publiek

Hof van Holland smart home

BRON

De 44 nieuwe woningen in Hof van Holland in Hilversum blijken aantrekkelijk voor zowel starters als senioren, dankzij de uitgebreide aanvullende service (´smart home´) die de bewoners naar eigen voorkeur kunnen samenstellen.

Hof van Holland bestaat uit 41 levensloopbestendige woningen en 3 luxe stadswoningen en is eigendom van BPL Pensioen. Alle woningen worden voorzien van een smart home-systeem, dat is gericht op service, veiligheid en duurzaamheid. Via een smartphone of tablet kunnen huurders onder meer de centrale voordeur openen, de verwarming regelen en een signaal krijgen bij rook in de woning. Dat maakt het mogelijk dat huurders bijvoorbeeld vanaf hun werk de pakjesbezorger kunnen binnenlaten, die het pakket vervolgens deponeert in een speciale bezorgbox.

In de gezamenlijke coffee corner voor de huurders op de benedenverdieping is daarnaast de servicemanager te vinden, die onder meer een stomerijservice, taxivervoer en een kinderoppas kan verzorgen. Syntrus Achmea RE&F heeft op andere locaties in Nederland al ervaring opgedaan met deze service voor huurders.

“Dit type dienstverlening voorziet in een groeiende behoefte bij huurders. Zij verwachten meer dan een kwalitatief goede woning”, zegt Peter Appeljan, director Woningbeleggingen bij Syntrus Achmea RE&F. “Daarnaast blijkt de persoonlijk aan te passen service in Hof van Holland aantrekkelijk te zijn voor huurders van alle leeftijden. Dat is goed voor de waardeontwikkeling van deze belegging en daarmee goed voor onze klant BPL Pensioen.”

Hof van Holland is ontwikkeld door SENS real estate en gebouwd door Stebru Transformatie. De acquisitie past in de strategie van BPL Pensioen om de woningportefeuille te vergroten en te verbeteren.

About the author