Haagse raad stemt met ruime meerderheid in met planuitwerkingskader STAAL

De gemeenteraad Den Haag heeft op donderdag 20 januari 2022 ingestemd met het planuitwerkingskader (PUK) voor het project STAAL. Bijzonder onderdeel van het project is de komst van een museum wat gezien wordt als een belangrijke maatschappelijke bijdrage van dit project aan de Haagse Binnenstad.

Het project STAAL betreft een herontwikkeling van voormalig Staalbankiers kantoor (circa 25.000m2) in de Binnenstad van Den Haag. Er zijn plannen ontwikkeld om het nu grotendeels leegstaande complex te transformeren naar wonen, werken, debat/congresfuncties, horeca en een museum.

Gelegen tussen het politieke hart van Nederland, het culturele cluster van het Museumkwartier en het Plein als uitgaansgebied levert de herontwikkeling van voormalig pand van Staalbankiers een grote bijdrage aan de kwaliteit van de Binnenstad. De aaneenschakeling van gebouwen heeft jarenlang de functie van een bank gehad. De herontwikkeling biedt een divers pallet aan programmaonderdelen en transformeert het object van een monofunctioneel kantoorgebouw naar een multifunctionele hotspot waar inspiratie en ontmoeting centraal staan. Met het instemmen van de PUK zal de volgende ontwerpfase gestart worden en de volgende bijeenkomsten met de omgeving georganiseerd worden.

Het project STAAL is een ontwikkeling van Syntrus Achmea in samenwerking met SENS real estate (projectontwikkelaar), Kentie & Partners (architect), het museum en haar adviseurs en wordt in nauwe samenwerking met de gemeente Den Haag ontwikkeld.

SENS real estate, Meer stad, meer leven!

About the author