Haagse gemeenteraad akkoord met herontwikkeling van Vitalizee

Legoland Discovery Scheveningen boulevard

 

Nadat vorige week bekend is geworden dat Legoland naar Den Haag komt om in 2019 haar deuren te openen, heeft ook de Haagse gemeenteraad haar finale goedkeuring gegeven op de plannen.

Legoland naar Den Haag
In het voorjaar 2019 zal aan de boulevard van Scheveningen het hernieuwde Vitalizee haar deuren openen. Om ruimte te maken voor deze herontwikkeling zal het huidige pand worden gesloopt. Vervolgens wordt onder de boulevard een kelder van circa 3.000 m2 gerealiseerd waar de attracties van Legoland in gehuisvest zullen worden. Op de begane grond is naast de entree en de winkel van Legoland ook ruimte voor horeca. Ook op de eerste verdieping zullen horecafuncties komen welke de beschikking krijgen over een groot dakterras van circa 700 m2. Bezoekers kijken straks vanuit hun stoel zo over de boulevard richting zee.

Ontwikkeling sluit aan bij ambities Den haag
De herontwikkeling van Vitalizee omvat in totaal circa 5.800 m2. Het project wordt ontwikkeld door SENS real estate in nauwe samenwerking met de gemeente Den Haag. Het project is niet over één nacht ijs gegaan. Al in 2012 hadden SENS real estate, de gemeente Den Haag en Merlin, het moederbedrijf van Legoland, plannen voor deze locatie. Dat het niet eerder van de grond kwam had met name te maken met economische omstandigheden. De wens van Legoland om hun attracties op een grote aaneengesloten verdieping te huisvesten heeft geleidt tot de planvorming voor een kelder onder de boulevard. De bovenbouw zal een eigentijdse uitstraling krijgen met veel transparantie en een heldere inpassing in de situatie. De ontwikkeling sluit goed aan bij de Kust Gezond ambities van de Gemeente en de verder ontwikkeling van de boulevard. Doelstelling daarin is onder andere het sterker verbinden van de boulevard met het achterland. De herontwikkeling van Vitalizee kan daarin een belangrijke schakelfunctie vervullen. De sloop staat gepland voor eind 2017

Jaar-rond attractie
Nog voordat de Haagse gemeenteraad haar finale akkoord had gegeven was de komst van Legoland al gespreksonderwerp in menig huiskamer. Het is duidelijk dat Den Haag er een fantastische attractie bij krijgt die ook goed past binnen de ‘jaar-rond’ ambitie van Scheveningen, waarbij gepoogd wordt om niet alleen tijdens de zomer bezoekers aan te trekken. De circa 350.000 verwachte jaarlijkse bezoekers zullen een welkome stimulans zijn voor de horeca op Scheveningen. Daarnaast zal het ook nog eens vele extra banen genereren.

BRON

About the author