Foodpark Harnaschpolder na zomer 2020 gereed

Na de zomer van 2020 openen McDonald’s, Happy Italy, De Beren, KFC en Fastned langs de A4 het meest duurzame, volledige elektrische Foodpark van Nederland. Daarom is begin dit jaar gestart met de grondwerkzaamheden.
De vier horecapaviljoens zijn met het terras gesitueerd rondom een parkachtige groene omgeving. De unieke architectuur van houten gevels geven de paviljoens een sfeervolle uitstraling. De restaurants zijn volledig gasloos en daarmee het eerste volledig elektrische Foodpark van Nederland. Zonnepanelen om eigen energie op te wekken, een snellaadstation van Fastned om een duurzame rijstijl aan te moedigen en extra aandacht voor openbaar groen karakteriseren en onderscheiden deze horecalocatie op het gebied van duurzaamheid.
Het park ligt gepositioneerd langs de A4 in de Harnaschpolder op de kruising met de veilingroute N211. De plek, gelegen in Den Hoorn (gemeente Midden-Delfland), grenst aan Den Haag, Delft en Rijswijk. Het verzorgingsgebied van het Foodpark beperkt zich daarmee niet alleen tot snelwegbezoekers, maar bedient hiermee ook de bewoners van de omliggende gemeenten.
Het park met picknicktafels en houten speeltoestellen brengt de verschillende bezoekers samen en maakt het tot een fantastische plek om zakelijke ontmoetingen te laten plaatsvinden of om met het gezin een hapje te gaan eten. In de tussentijd kan de elektrische auto met groene stroom opgeladen worden bij het laadstation van Fastned.
De Harnaschpolder is een van de jongste nieuwbouwwijken van Den Hoorn en Delft i.s.m. de Gemeente Den Haag met woningbouw, bedrijventerrein en recreatie. Naast het Foodpark zal er een Van der Valk hotel, tankstation en Bauhaus rond de plek ontwikkeld gaan worden.
Foodpark Harnaschpolder wordt ontwikkeld door STEENS, de ontwikkelcombinatie tussen Stebru en SENS real estate. Het werkveld van Stebru speelt zich af van ontwikkelen tot bouwen en van uitdagende woningbouw tot zorgvastgoed. SENS real estate is als binnenstedelijke (her-) ontwikkelaar actief in de economisch sterke stedelijke gebieden in Nederland met als aandachtsgebied de Holland Metropole. De sleutel tot succes is gelegen in de sterke focus op samenwerking in een vroeg stadium van onze projecten. Het project is naar een ontwerp van Groosman wordt gerealiseerd door Bakels en Ouwerkerk en Van Dijk.

 

 

About the author