Diepste punt Haagse Tournooiveld-garage bereikt

Tournooiveld garage opening

Bron: Vastgoedmarkt

SENS real estate en Dura Vermeer Divisie Infra hebben het diepste punt (12 meter) bereikt van de ondergrondse parkeergarage aan het Tournooiveld in het Haagse centrum.

De twee partijen werken in Ontwikkelcombinatie PTV sinds juli 2015. Interparking Nederland is de toekomstige eigenaar van de Tournooiveld-garage. Ze omschrijven de bouw tussen het Binnenhof en de Amerikaanse ambassade als een van de meest complexe ondergrondse bouwprojecten van Nederland.

De parkeergarage krijgt drie lagen met 320 plekken. Eerst zijn er CSM-wanden gerealiseerd. Na eerst tot 6 meter te hebben ontgraven in het droge is de bouwkuip vervolgens vol water gezet en is onder water verder gegraven tot een diepte van 12 meter. In het laatste weekend van maart is de onderwaterbetonvloer gestort die de bouwkuip volledig heeft afgesloten. Na de uitharding van het beton is de bouwkuip gefaseerd leeggepompt met de huidige situatie als succesvol gevolg.

Daarmee is de weg vrij om de komende maanden de daadwerkelijke garage op te bouwen. Tegelijkertijd wordt nabij de Amerikaanse ambassade gewerkt aan de inrit die auto’s straks toegang tot de garage zal verschaffen. Laatste stap in de ontwikkeling is de herinrichting van het Tournooiveld conform een door het Ingenieursbureau van de gemeente Den Haag ontworpen plan. Begin 2017 zal de garage geopend zijn voor gebruik.

About the author