Cobouw: Foodpark langs nieuwe gedeelte A4

Foodpark Harnaschpolder

 

Foodpark Harnaschpolder, zo gaat de verzameling restaurants langs de A4 in de Zuid-Hollandse gemeente Midden-Delfland heten. Het Foodpark Harnaschpolder verrijst langs de recent doorgetrokken A4, ter hoogte van het gelijknamige bedrijventerrein en bij de afslag 12 (Delft-West/Wateringen). Dit jonge bedrijventerrein is 80 hectare groot en ligt tussen Delft, Den Haag, Rotterdam, Westland en Midden-Delfland.

Foodpark Harnaschpolder biedt plaats aan vier restaurants en is een project van SENS real estate uit Den Haag en Stebru Transformatie uit Nieuwerkerk a/d IJssel. Beide partijen hebben 9 juni een intentieovereenkomst getekend met Bedrijvenschap Harnaschpolder. Dat gebeurde tijdens vastgoedevenement Provada.

Cobouw HNP image4

Verschillende keukens

Welke restaurants er precies komen, blijft nog even geheim, zegt projectontwikkelaar Derek van den Berg van SENS real estate. ,,We zijn volop in onderhandeling. Het gaat in elk geval om restaurants met vier verschillende keukens: bezoekers moeten kunnen kiezen.’’

Het foodpark richt zich op verschillende doelgroepen, aldus Van den Berg. ,,Overdag mikken we op automobilisten, bijvoorbeeld mensen die hier met zakenrelaties willen lunchen. Naar schatting maken 100.000 automobilisten dagelijks gebruik van dit deel van de A4. Verder wonen er in de directe omgeving heel veel mensen, daarom hopen we ’s avonds en in de weekenden ook gezinnen uit de omliggende gemeenten te trekken.’’ Het foodpark is volgens Van den Berg een horecaconcept dat in landen als Spanje en Verenigde Staten succesvol is.

Parkachtige omgeving

Het foodpark verrijst op een perceel van 16.000 vierkante meter; daarvan wordt 3000 vierkante meter bebouwd. De restaurants, die los van elkaar komen te liggen, worden in een parkachtige omgeving gerealiseerd. Verder is er plek voor een groot speelterrein voor kinderen, buitenterrassen en ruime parkeergelegenheid.

Stebru Bouw is aangetrokken als hoofdaannemer. Van den Berg hoopt dat in november of december kan worden begonnen met de bouw. ,,De bouwkundige oplevering is dan in het derde of vierde kwartaal van 2017. Ik denk dat mensen hier vanaf eind 2017 of begin 2018 kunnen komen eten en drinken.’’

BRON

About the author