Eerste bewonersavond voor het project de Blaauwe Haan te Gouda

Op 11 februari jl. heeft een bewonersavond plaatsgevonden waar de plannen voor de herinrichting van het terrein van het Kaaspakhuis, aan de Kattensingel in Gouda, zijn toegelicht. Op dit terrein zullen grondgebonden parkwoningen worden gerealiseerd en aan de Kattensingel een appartementengebouw. De ruimte tussen de woningen en het appartementengebouw zal ingericht worden als semiopenbaar park.  Het gehele project staat bekend onder de naam ”de Blaauwe Haan”.
In het najaar van 2019 zijn de eerste signalen over de plannen afgegeven via diverse kanalen, nu was het moment daar om de bewoners van de aanliggende straten verder in te lichten. De betrokkenheid in de omgeving is groot, hetgeen bleek uit de opkomst. Nadat iedereen een kopje koffie of thee had genomen opende de avondvoorzitter, Marc Numann, de bijeenkomst. Hierna presenteerde Abdel Salemi namens SENS de plannen. Vervolgens gaf Salemi een toelichting op de ontvangen reacties en vragen de plannen uit de buurt. Aansluitend vond een brainstormsessie plaats, waarbij 3 thema’s ter tafel werden gebracht die van groot belang zijn voor de omwonenden. Aan drie tafels werden, per tafel, de thema’s besproken met omwonenden en vertegenwoordigers van SENS. De avond werd afgesloten met een samenvatting van hetgeen besproken was bij de verschillende thema’s.
De bewonersavond heeft ons veel input en nieuwe inzichten opgeleverd waarmee wij verder kunnen. Als de plannen een stap verder zijn gebracht zal SENS een volgende bewonersavond organiseren om deze aan de omwonenden toe te lichten.
Meer weten over het project De Blaauwe Haan? Klik dan hier.

 

 

 

About the author